O nama

Od malog fotografskog studija davne 1970. godine Foto Badrov je postao najveće ime u svijetu fotografije među zaljubljenicima u fotografiju. Fotografija koja se razvila od nekad mukotrpnog procesa ručnog razvijanja u potpunom mraku do današnje sve bolje i kvalitetnije digitalne fotografije uvijek je bila naša temeljna djelatnost. Napretkom tehnologije rastao je i spektar usluga.

 

Danas ne samo da možete izraditi svoje fotografije u klasičnom smislu, već ih možete otisnuti na majice, pregače, šalice i ostalo te na taj način pokloniti nekome jedinstven i unikatan poklon. Ujedno fotografije na koje ste osobito ponosni kod nas možete napraviti u velikim formatima (do 1 metra širine) te ih uokviriti ili kaširati i to sve u roku od 24 sata.

Osim navedenog naše osoblje izaći će Vam u susret i snimiti i fotografirati Vaše najdragocjenije trenutke poput vjenčanja, krstitki, rođendana i drugog. Ukoliko imate potrebe za različitim multimedijskim, dokumentarnim  ili reklamnim spotovima obratite nam se s povjerenjem. U suradnji sa akademskim snimateljima i redateljima sve Vaše ideje pretvorit ćemo u stvarnost.

Ukoliko želite saznati nešto više o fotografiji i tehnici snimanja naš CroArtPhoto klub za Vas organizira tečajeve kako za početnike tako i za napredne polaznike, a sve vođeno od naših najpoznatijih fotografa i profesora. Na ovim stranicama pratite sve najave i odaberite tečaj za sebe.

Da li smo zaboravili spomenuti da kod nas još uvijek postoji CB laboratorij?

 

Povijest

2010. godine Foto Badrov obilježava značajan jubilej...

Prije četrdeset godina otvorio je u Vlaškoj 12. gospodin Ivica Badrov foto-studio "ADRIA" i počeo sa izrađivanjem crno-bijelih fotografija. Nedugo nakon toga osnovan je i prvi kolor-laboratorij obitelji Badrov u suradnji sa firmom AGFA, a ta suradnja traje do danas. Tadašnji laboratorij nije sličio na današnje mini-labove koje možete vidjeti u našim studijima. Ogromni pogoni zauzimali su cijele prostorije, a fotograf je radio cijelo vrijeme u mraku. Bio je to težak i dugotrajan proces koji se odvijao u više faza, a put od predaje filma do gotovog proizvoda trajao je i do 7 dana.

Danas, razvojem tehnologije, korisnici naših usluga fotografije dobivaju za samo 30 minuta. 1987. godine za vrijeme Univerzijade u Zagrebu instaliran je kompakt-lab u Vlaškoj 12, a otvaranjem novog studija 1988. godine u Tkalčićevoj 5. uvodi se standard izrade fotografija za jedan sat. Samo godinu dana kasnije moderniji kompakt-lab skraćuje taj proces na 30 minuta. Foto BADROV je medu prvima u Hrvatskoj pa i u Europi počeo sa razvijanjem, izradom i prodajom APS filmova i fotoaparata.
Prvi digitalni studio u Hrvatskoj

Digitalna tehnologija prvi put je našim kupcima postala dostupna 1998. godine, tako da se danas u naše studije ne donosi samo film na razvijanje nego i digitalni foto-zapisi pohranjeni na disketama ili CD ROM-ovima iz kojih se onda izrađuju fotografije sa mogućnošću da se udovolji svakoj želji u obradi fotografije. U proljeće 2001. Foto Badrov je prvi na ovim prostorima koristio novi AGFA uređaj d-lab 3 te su digitalne usluge kao što su korekcije oštećenja filmova i kontrasta slike ne naplaćuju!

Proljeće 2002. donosi nove novitete u poslovnicama Foto Badrov-a s najnovijim AGFA digitalnim uređajem d-lab2. Osim najnovije digitalne tehnologije izrade fotografija, direktnog skeniranja s 35mm filma na CD ili drugi medij u vrhunskoj rezoluciji s ovim uređajem moguće je izraditi i fotografiju velikog formata 20x30, 30x40 ili 30x45 po popularnim cijenama.
Printanje fotografija putem interneta.

Prvi na ovim prostorima Foto Badrov pružio je mogućnost slanja fotografskih zapisa putem interneta te svoje usluge proširio na direktno slanje fotografija preko e-maila i specijaliziranog programa za on-line izradu fotografija u poslovnice u Tkalčićevoj 5, Savskoj 28, Martićevoj 73, Račkoga 11, Gajevoj 25, Vlaškoj 12, Krešićeva 32, Superkonzum Zagrebačka Av. 108.

Foto BADROV se uvijek trudio biti u vrhu fotografske tehnologije tako da su se nakon prezentacija na svjetskim sajmovima najmoderniji uređaji instalirali u našim poslovnicama u isto vrijeme kad i u svijetu. Fotografije se izrađuju na najkvalitetnijem papiru, a o vrhunskoj usluzi brine naše stručno osoblje.